Sajtos pogácsa
2008.02.21
Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- tej és cukor a felfuttatásához
- 25 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- ízlés szerint bors
- 1 tojás
- 20 dkg reszelt sajt
- tejföl
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a borsot, a reszelt sajtot, és annyi tejfölt, hogy ne legyen túl kemény. Megkelesztjük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, újra kinyújtjuk, újra hajtogatjuk, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, aztán tojással lekenjük és sütjük. Szórhatunk rá köménymagot vagy szezámmagot is.
Tipp: Próbáld ki füstölt sajttal!!! ;-)
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.