Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos pogácsa

2008.02.21

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • tej és cukor a felfuttatásához
  • 25 dkg vaj
  • 60 dkg liszt
  • 2 kk só
  • ízlés szerint bors
  • 1 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • tejföl

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a borsot, a reszelt sajtot, és annyi tejfölt, hogy ne legyen túl kemény. Megkelesztjük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, újra kinyújtjuk, újra hajtogatjuk, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, aztán tojással lekenjük és sütjük. Szórhatunk rá köménymagot vagy szezámmagot is.

 

Tipp: Próbáld ki füstölt sajttal!!! ;-)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Január / 2021 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 47985
Hónap: 464
Nap: 12