Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerb csirke

2008.03.17

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 3 kis pohár 20%-os tejföl
  • 3-4 közepes paradicsom
  • 2-3 zöldpaprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 db filézett csirkemell vagy csirkecomb
  • bacon
  • vegeta
  • ízlés szerinti további fűszerek és sajt

 

Elkészítés:

Egy tepsit (vagy jénai tálat) kivajazunk, beleterítjük a nyers rizst, megszórjuk vegetával, és rásimítjuk a tejfölt. Felkarikázzuk a zöldségeket, ráterítjük a tejfölre és ízlés szerint fűszerezzük. A filézett csirkemellet vagy csirkecombot (vagy akár vegyesen) rakunk az egész tetejére, majd a baconnel betakarjuk. Fóliával lefedjük, és 160-170 fokos sütõben addig sütjük, amíg meg nem puhul a hús és a rizs, aztán a fóliát levéve egy kicsit megpirítjuk a bacont.

Aki szereti a sajtot, az reszelhet a tetejére és a már elzárt, de még meleg sütõbe visszatolva ráolvaszthatja. Isteni étek, a család kedvencévé válik!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(Panni, 2008.04.03 23:00)

Kipróbáltam, és nagyon-nagyon fincsi lett! Ráadásul elkészíteni is könnyű!

 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2020 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 46086
Hónap: 676
Nap: 20